8 Ocak 2018 Pazartesi

Efsane popçu Nilgül’ü hatırlıyor musunuz?


Magazin haberciliğinin tozlu sayfalarında Nilgül Badakal Eroğlu’nu arıyoruz.

Milenyumun ilk yılları olarak adlandırabileceğimiz döneme şarkılarıyla damga vurmuş olan Nilgül uzun zamandır müzik piyasasından uzak. Peki Nilgül kimdi ve hayatımıza hangi parçalarla girmişti?
O da bir İzmir güzeli
Takvimler 2 Şubat 1972’yi gösterirken İzmir’de dünyaya gelen güzel popçu, 90’lı yılları TRT çatısı altında geçirmiş ve milenyumun ardından müzik piyasasına işler yapar hale gelmiştir. Bu süreçte tanınmış isimlere de vokal yaparak sesini tanıtmaya başlayan Nilgül, ilk albümü Ölümsüz Yıllar’ı 2000 yılında yayınlamıştır. Bu albümden iki yıl sonra Arabesk Günler isimli ikinci çalışmasını sevenleriyle buluşturan sanatçı, devam eden yıllarda da müzik severler tarafından beğeniyle takip edilen üç albüme daha imza atmıştır. Bu albümlerde ve sonrasında Kıraç ve Febyo Taşel gibi usta isimlerle de çalışa pop müzik şarkıcısı Nilgül, şöhret ve başarı basamaklarını birer birer tırmanmaya başlamıştı.
Nar- Aşk ile yaktı
2005 yılında çıkardığı Pervane isimli albümden hemen bir yıl sonra Nar-ı Aşk’ı piyasaya süren Nilgül, albüme adını veren parça sayesinde popülerliğine de popülerlik katmıştır. Listelerde uzun süre üstlerde yeralan ve klipleri Kral TV başta olmak üzere müzik kanallarının vazgeçilmezleri arasına giren başarılı isim, devam eden yıllarda müzik dünyasından elini eteğini çekmiş, sadece yılında farklı bir tarzla Okyanus isimli albümüne ses vermiştir. Neredeyse altı yıldır yeni albüm çıkarmayan ve hayranlarının müziğe dönme çağrılarını yanıtsız bırakan Nilgül, bakalım önümüzdeki yıllarda yeni eserlerle sevenlerinin karşısına çıkacak mı.
O’nu aradığımız bir gerçek
Nostalji magazin severler olarak, Arabesk Günler, Kara Sevda, Sarhoş Gibiyim, Konuşamıyorum ve Nar-ı Aşk gibi unutulmaz parçalara sesiyle hayat veren bu kadar güzel bir kadını ve başarılı bir sesi aradığımız bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder