3 Haziran 2018 Pazar

O bir efsane

Türk müziğinin usta sanatçısı Nükhet Duru, yıllardır çıkardığı onlarca albümü ve farklı ses tonuyla pop müziğine katkıda bulunmuştur. Sadece ses rengi değil, ileri yaşına rağmen gayet sportif fiziği, yıllara meydan okuyan güzelliğiyle de adından sıkça söz ettirmektedir. Nükhet Duru kimdir? biyografisi konusunda bilgilerle onu yakından tanıyalım.
Nükhet duru resim



Nükhet Duru’nun Ünlü Oluşu

Nükhet Duru Niğde’nin Bor ilçesinde 1954 yılında mühendis bir babanın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Anne ve babasının kavga eksik olmayan hayatı dolayısıyla çocukluk hayatı oldukça zorlu geçmiştir. Babasından ayrılan ve sürekli kaçmak zorunda olan annesi 13 yaşına kadar küçük Nükhet’i öldü bilmiş, annesini bulmasından sonra kaçarak birlikte yaşamışlardır. Annesiyle yaşadığı evde şarkı söylerken komşularının sesini duyup beğenmesi ve solistlik teklif etmesi üzerine ‘Florya Deniz Klübü’nde solistlikle müzik hayatına giriş yapmıştır. Burada sesini dinleyen ünlü manajer Zeki Tükel’in kendisini ‘Bebek Gazinosu’na aldırmasıyla profesyonel müzik hayatına başlamıştır. Ardından 17 yaşında ‘Gülizar’ gazinosunda sahne almış, ilk plağı olan ‘Beni Benimle Bırak-Gerisi Vız Gelir’i çıkarması 1975 yılını bulmuştur. Bu plak daha sonra altın plak ödülü kazanmış, ilk albümü ‘Bir Nefes Gibi’yi ise 1977 yılında çıkarmıştır. İlk albümü olmasına rağmen Duru bu albümüyle yılın en iyi kadın yorumcusu ödülünü kazanmış, aynı yıl Ali Poyrazoğlu’nun da yer aldığı ‘Yaşa Sevgili Dünya’ isimli müzikalde oynamıştır. Nükhet Duru’nun müzik hayatında önemli gelişmelerden bir tanesi de 24 yaşına geldiğinde Eurovizyon şarkı yarışmasına ‘Modern Folk Üçlüsü’yle katılmasıdır.

Nükhet Duru’nun Özel Hayatı
Klasik türk müziği şarkıcıları

Duru’nun ilk aşkı 18 yaşında nişanlandığı Mehmet Teoman’dır. 24 yaşında nişanları bitip ayrıldıklarında ise aynı yıl Doğan Canku ile aşk yaşadığı dedikoduları yapılmıştır. Canku’yla da nişanlanan Duru, daha sonra ayrılmış ilişki evlilikle sonuçlanmamıştır. İlk evliliğini 1988 yılında Dikran Masis ile yapmış, bu evlilikten oğlu Cem’i dünyaya getirmiştir. 3.5 yıl süren ilk evliliğin ardından 1995 yılında 4 yıl sürecek bir evlilik daha yapan Nükhet Duru Özalp Birol’la dünya evine girmiştir. İkinci evliliğin ardından kendisini oğluna adamış, bir daha evlenmemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder