12 Mart 2018 Pazartesi

Birden fazla Kemal Sunal

Yeşilçam'ın unutulmaz aktörü Kemal Sunal, birden fazla karakteri canlandırdığı filmlerle ön plana çıkıyor.

Türk sinemasının sembol isimlerinden biri haline gelen efsanevi isim, onlarca filmde değişik karakterlere can verdi. Bu karakterler içinde, bazılarını da aynı filmlerde gördük. Sunal'ın filmografisindeki bazı değerli filmlerde aktör farklı kişilerin rolünde yer aldı. Bu yazımızda o filmleri hatırlayıp nostalji yolculuğuna çıkıyoruz.

Hanzo (1975)
Kemal Sunal'ın iki farklı karaktere can verdiği ilk film olan Hanzo'da; başarılı oyuncu dağ adamı Hanzo ve Adile Naşit'in evi terk edip giden eşi Cabbar karakterlerine hayat veriyor. Yer yer dram ögeleri de barındıran söz konusu film, aktörün filmografisinde erken dönemlere denk düşüyor.

Sakar Şakir (1977)
Oyuncu bu filmde hem ölmek üzere olan milyoner Hasan Emmi'yi hem de onun mirasa konan saf yeğeni Sakar Şakir'i canlandırmaktadır. İstanbul'da geçen film, sosyal ilişkileri ve dönemin ekonomik sorunlarını başarılı bir dille yansıtması bakımında da önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir.

İnek Şaban (1978)
Dinçer Çekmez'in unutulmaz replikleriyle hatırladığımız filmde Kemal Sunal, Bülent isimli nam yapmış bir kaleci ve karpuzcu Şaban'ı aynı anda canlandırmaktadır. Bülent'in Amerika'ya kaçması, ardından da Şaban'ın o sanılarak kaleci olmaya zorlanmasını konu alan film komedi içeriğinin yanı sıra futbola farklı bakışıyla da dikkatleri üzerinde toplayan bir yapım.

İyi Aile Çocuğu (1978)
Sunal'ın birden fazla karaktere can verdiği filmlerden bir diğeri İyi Aile Çocuğu. Doğumlarından kısa süre sonra cami avlusuna bırakılarak biri namlı bir kabadayı, diğeri de bir ilkokul öğretmeni tarafından büyütülen Kemal ve Cemal isimlerinde ikizleri canlandıran aktör, iki rolünden birinde mafyayı, diğerinde ise bir banka veznedarını canlandırdı. Harika Avcı'nın baş roldeki kadın oyuncu olarak eşlik etiği Sunal, bu filmde de yıldızlaşmıştır.

Gerzek Şaban (1980)
Bir diğer mafya komedisi olan filmde, oyuncuyu yine birbirine zıt iki karakterde görmek mümkündür. Bir yandan acımasız mafya babası Seyfi'yi diğer taraftan da bir gün baş rol kapma hedefi olan figüran Osman'ı canlandıan oyuncuya Yadigar Ejder'in de oyunculuğuyla büyük katkı verdiği unutulmamalı.

Kanlı Nigar (1981)
Fatma girik - Kemal sunal birlikteliğinin güzel bir eseri olan filmde, aktör iki üvey kardeşi canlandırmaktadır. Katip Narçın'ın Kanlı Nigar'ın kızına olan aşkı ekseninde devam eden filmde, Narçın'ın abisi Abdi ise kurnaz bir karaktere hayat vermekte ve işleri yoluna sokmaktadır.

Şabaniye (1984)
Aktör bu filmde canlandırdığı iki rolden birinde kadın olarak karşımıza çıkmıştır. Kanlılarından kaçıp gizlenmek, canını kurtarmak için kadın kılığına giren bir gazino garsonu canlandıran oyuncu, filmin devam sahnelerinde ise aynı mekanın assolisti  olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bıçkın (1988)
Kemal Sunal'ın kendisini ve kendisine çok benzeyen sıradan birini canlandırdığı film oldukça ilginçtir. Aşık olduğu komşu kızı uğruna ünsüz karakter ünlü Kemal Sunal'ı kaçırıp esir almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder