27 Mayıs 2018 Pazar

Cüneyt Arkın kimle evli?

 Yeşilçam'ın en sevilen yüzlerinden birisidir Cüneyt Arkın. Bazen Battal Gazi, bazen Köroğlu, bazen de Kara Murat olarak gördük onu. Hafızalardan hiç silinmeyen, bugün bile defalarca izlenmesine rağmen hala ilk günkü keyfi yaşatan filmlerin başrol oyuncusu ünlü aktörün hayat hikayesi de oldukça etkileyici.


Aile kurdu
 Asıl adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın, Eskişehir Odunpazarı doğumludur. Doktor olmayı çok isteyen Cüneyt Arkın, hayallerini gerçekleştirmek uğruna çok erken yaşta köyünden çıkmış, ancak hiç beklemediği bir şekilde Yeşilçamın şafşatalı dünyasına girivermişti. 27 yaşında, Güler Mocan'la bir evlilik yapmış ancak bu evliliği dört yıl sürmüştür. Sonrasında, o dönem meşhur olan sosyete partilerinden birinde hayatının aşkı olarak nitelendirdiği Betül hanımı görmüş, her nedense kendisi gibi yalnız olduğunu düşündüğü bu genç kız dikkatini çekmişti. Betül hanım o zaman 21 yaşındaydı ve hosteslik yapıyordu. Herkes gibi o da Cüneyt Arkın'ı yakından tanıyor gizli bir hayranlık duyuyordu.

Betül hanımla gelen mutluluk
 Gayet sıradan ve sıcak şekilde başlayan tanışma sonrası ikili görüşmeye devam etti. Kendilerini bir anda sürükleyici bir aşk hikayesinin içinde bulan Cüneyt Arkın ve Betül hanım, sonunun ne olacağını düşünmeden 1969 yılında nişanlandılar. 1970 yılında evlenen çift, Cüneyt Arkın'ın kalabalık çevresi, özellikle bayan hayranları nedeniyle birtakım problemleri de beraberinde getirdi. Bu nedenle evlilikleri bir yıl sürdü. Bir yıl sonra boşanan çift, ayrılığa fazla dayanamadılar. Tekrar evlenen ikilinin, Filiz, Kaan ve Murat adında üç çocuğu oldu. 

Yurtdışında okumuş, hostes olarak çalışmış ve birbirinden farklı ülkelerin kültürlerini tanımış Betül Hanım'la, çobanlık yaparken köyünden çıkıp şöhret basamaklarını tırmanan Cüneyt Arkın'ın aşk hikayesi, sosyete dünyasına örnek olacak derecede sadakat ve bağlılık çerçevesinde bir ilişkiydi.
 Betül Cüreklibatur ve Cüneyt Arkın, evliliklerinin 48. yıl dönümünde hala el ele hala göz gözeler. Yeşilçam'da başlayan bu aşk hikayesinin, daha nice yıllar sürmesi dileğiyle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder