28 Mayıs 2018 Pazartesi

Magazinin köklü figürleri; eski mankenler

Mankenlik geçmişten bu güne kadar tüm erkek ve kadınların hayallerini süsleyen mesleklerden biri olarak güncelliğini sürdürmektedir.

Dışarıdan çok cazip gelen fakat aslında oldukça yorucu ve özverili bir meslek olarak tanımlanır. Mankenliğin tüm bu zahmetli ve zor koşullarına rağmen kazançlı ve renkli bir yaşam sunduğu da gerçekler arasındadır. Geçmişlerde farklı bir durum yaratmış olan bu meslekte günümüzde olduğu sayıda manken bulunmamakla birlikte kısıtlı sayıda ama profesyonel anlamda mankenler podyumlarda boy göstermekteydi. Bu mankenlerin çoğu o zamanların tek gösterilebilen ‘Mankenlik ve Zerafet Okulu’ olan “LCC” den mezun olarak mesleği icrada bulunmuştur. Son 30 yıla damgasını vuran ve ülkemizi dünya podyumlarında başarıyla temsil eden mankenlerimizden bazıları şunlar:

Begüm Özbek: 1980 ve 1990’lı yılların en gözde mankenlerinden biridir. Dönemin başbakanı Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’le olan ilişkisiyle gündem yaratan Özbek uzun bir süredir İngiltere’de yaşamını sürdürüyor.

Arzum Onan: Türkiye ve Avrupa Güzeli unvanına sahip Arzum Onan uzun süren mankenlik mesleğinden sonra aktör Mehmet Arslantuğ’la evlendikten sonra mesleği bıraktı.

Demet Akalın: Podyumların aranan mankeni Demet Akalın daha sonraki yıllarda pop şarkıcısı olarak adını duyurmaya devam ediyor. Akalın iş adamı Okan Kurt’la evli.

Demet Şener: Değişik fiziğiyle zamanın dikkatlerini üzerine çeken Demet Şener mankenlik mesleğini uzun zamanlar başarıyla sürdürmüş isimlerden olup ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay’la evlenip ayrılan mankenlerimizden biri. İki çocuk annesi Şener özel defilelerin haricinde podyuma çıkmıyor.

Merve İldeniz: Zamanın ünlü mankeni İldeniz hem podyumların hem de ekranın gözde mankenlerinden olmakla tanınıyor. Mesleğinin zirvesinde Serdar Önal’la evlenen ildeniz Bodrum’da yaşıyor.

Sebahat Doğanyılmaz: Tüm zarafetiyle podyumlarda fırtınalar estiren Doğanyılmaz belleklerden düşmeyen isimlerden.. Başarıyla sürdürdüğü mesleği bırakan Sebahat Doğanyılmaz şimdilerde mütevazı bir hayat sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder