25 Mayıs 2018 Cuma

Kitap da yazar şarkıcılar


Popdan rocka, arabeskten türküye birçok eser veren sanatçılar, aynı zamanda başarılı birer yazar konumunda.

CAN BONOMO
Ülkemizi, Eurovision'da temsil eden genç şarkıcı Can Bonomo'nun yayımlanmış 2 kitabı var. İlk kitabı ''Delirmek Belirmektir'' 2013 yılında Bibliyon tarafından ikinci kitabı ''Şu Sevdalar Tevatürü'' 2016 yılında yine Bibliyon yayınevi tarafından okuyucularla buluşturuldu. Bonomo, iki kitabını da şiir türünde kaleme aldı.

SEZEN AKSU
Minik Serçenin üç tane yayımlanmış kitabı var. Bunlardan ilki ''Eksik Şiir- Şarkı Sözleri (1977-2006)'' 2015 yılında Metis Yayınlarından çıkan kitap 1975-2006 arasında Sezen Aksu'nun yazdığı dört yüzün üzerinde şarkı sözünden seçilen 197 adetini kapsıyor. İkinci kitap ''Eksik Şiir İkinci Kitap'' yine Metis yayınlarından ve Aksu'nun şarkı sözlerinden bir seçkiyi kapsamakta.
Diğer iki kitaptan farklı olan üçüncü kitabı ise pop şarkıcısı Sezen Aksu, çocuklar için kalem aldı. ''Efe İle Bulut – Sezen Aksu Hikayeleri'' isimli kitap Caretta Yayınevinden 2017 yılında piyasaya sürüldü.

NİL KARAİBRAHİMGİL
Sanatçının ilk kitabı ''Nil'in Kelebekleri- İçimi Açsan Nar, Ama Yerim Dar'' 2011 yılında Doğan Kitap şirketi tarafından yayımlandı. İkinci kitabı ''Kelebeğin Hayat Sırları'' ise 2015 yılında Doğan Novus tarafından basıldı.

SILA
Güzel popçu Sıla Gençoğlu, başarılı bir sanatçı olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi de bir söz yazarı. Sıla’nın 2017 yılında Doğan Kitap tarafından ''Anlatsam Geçer Mi?'' adlı şiir kitabı sevenleriyle buluşmuş durumda.

 FERDİ TAYFUR
Yılların eskitemediği ses sanatçısı Ferdi Tayfur'un kaleme aldığı 4 kitabı var bunlardan ilki ''Şekerci Çırağı''. 2003 yılında Berfin Yayınları tarafından sevenleriyle buluşturuldu. İkinci kitabı ''Yağmur Durunca''2008 yılında Kora Yayınları tarafından roman dizisi olarak yayımlandı.
Arabeskin sembol isminin üçüncü kitabı ''Bir Zamanlar Ağaçtım''2013 yılında Kora Yayınları tarafından anlatısı dizisi olarak kitapçılarda yerini almıştır. Sanatçının son kitabı ''Paraşütteki Çocuk''ise, 2017 yılında Kora Yayınları ile okuyucuların beğenisine sunuldu.

 TEOMAN
Sevilen sanatçının ilk kitabı ''Söz ve Müzik Teoman'' 2014 yılında Alfa Yayıncılık tarafından sevenleriyle buluşturuldu. Sanatçının şarkı sözlerinden oluşan bu kitaptan sonra 2016 yılında ''İnsanlık Halleri''adlı kitabı Bibliyon firması tarafından yayımlandı. Sanatçı bu kitapta da şarkı sözlerini paylaşıyor kendini seven okuyucuyla.

ZERRİN ÖZER
Türkiye'nin en güçlü seslerinden Zerrin Özer, ''Bir Sarışın Küçük Kız''adlı kitabında kendi hayatını sevenlerine aktarıyor. Otobiyografik kitap 2006 yılında Epsilon Yayınları tarafından piyasa sürüldü.

 DENİZ SEKİ
Seki, ilk kitabını 2016 yılında o sırada mahkum olarak bulunduğu cezaevinden yazdı. ''Deniz'in Dibi'' adlı kitabı İnkılap Kitabevi tarafından anı dizisi olarak yayımlandı. Sanatçının ikinci kitabı 2017 yılında yine İnkılap Kitabevi tarafından basıldı. ''Mutluluğa Söz Verdim'' adlı kitabı bu kez roman dizisi olarak okurlarla buluştu.

ÇELİK
Şarkıcı Çelik tarafından kaleme alınan kitap ''Yumuşakçalar ve Diplomasi'' bir siyaset kitabı olarak farklılaşmakta. Toplumsal Dönüşüm Yayınları tarafından 2000 yılında raflarda yerini buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder