29 Mayıs 2018 Salı

Neşe - Gülden Karaböcek kardeşlerin arası nasıl açıldı?

Neşe Karaböcek sanat dünyasına ilk adımını 5 yaşındayken oynadığı bir piyesle adım attı. Oynamış olduğu ve bu piyesle ünlenen Neşe Göktürk kendi soyundan çok oynamış olduğu bu piyesle ''Neşe Karaböcek'' lakabıyla zamanla anılıyor.

Belli bir döneme kadar oyunculuk yaparak adını duyurmaya çalışsa da, tam olarak ün kazanması ses sanatçılığına giriş yapması ile oldu. Altın Plak gibi Türkiye'nin en prestijli ödüllerini kazanarak kendine bir kariyer hazırladı. Albümleri yok satıyor, şarkıları dilden dile dolaşıyordu.

Yapımcı ile evlendi
 Yapımcılarından olan Atilla Alpsakarya ile evlenen ve onu ortalama bir plak şirketi sahibiyken kazandıklarıyla Elenor Plak gibi ülkenin en ünlü, en büyük plak şirketi sahiplerinden biri yaptı. Evlilikleri magazin dünyası ve sevenleri tarafından oldukça desteklense de, bu evlilik 1974 yılına kadar sürdü. Olanlar bu zamandan itibaren olmuştu.
 Bu zaman dilimi sırasında Neşe Karaböcek'in kardeşi olan Gülden Karaböcek müzik dünyasına adım atma konusunda oldukça istekliydi. Daha reşit bile olmayan Gülden Karaböcek'in ablası Neşe Karaböcek onun ünlü olup, bu sektöre adım atmasını istemiyordu ve elinden geldikçe onu engellemeye çalışıyordu. Lakin kardeşi ünlü olup, bu dünyaya adım atmada kararlıydı. Kardeşinin bu sektöre girmemesi hususunda annesinden ve babasından da destek alan Neşe Karaböcek, Gülden'in İstanbul'da tek ve bir başına kalmasına neden oldu. Tek başına, ailesinin sırt dönmüş halde olan Gülden Karaböcek, ne yapacağını bilmez haldeyken ona yardım elini eniştesi uzattı.

Gülden ile
 Neşe Karaböcek'ten boşandıktan sonra plak şirketinin en önemli ismini kaybeden Atilla Alpsakarya, bu konuda elinden bir şey gelmediğini fark edince bir plan hazırladı. Neşe'nin kız kardeşine bir albüm hazırlayarak bu boşluğu dolduracak, hem de Karaböcek soyadıyla da albümün satışının artmasını sağlayacaktı. Kimsesiz, parasız ve evsiz kalan Gülden Karaböcek ona yardım eden Atilla Alpsakarya ile yine Atilla'nın kariyer inşası yüzünden evlendi. 
 Evlilikleri magazin gündemine bomba gibi düşen Gülden ve Atilla çifti kısa süre de birçok insanın tepkisini ve eleştirisini çekti. Özellikle ablasından ve ailesinden bir daha darbe yiyen Gülde Karaböcek, Atilla Alpsakarya'yı bir eş, bir sevgili ya da koca olarak görmemesine rağmen ismi magazin dünyasında kirlenmişti. Yıllar içinde bu iki kız kardeş barışsalar da, bu barışmalar çok uzun sürmedi ve araları yeniden bozuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder